Trinn for å rengjøre gjenstander av silikongummi

2023-10-17

Det er mange gjenstander av silikongummi, og hver reagens vil ha forskjellige effekter. Generelt sett er standardene trygge, men sterke kjemikalier kan føre til at gummien sprekker, mister elastisitet eller brytes ned. For noen av de mer skitne kan du følge trinnene nedenfor.

Rengjøring av gjenstander av silikongummi:

1. Rengjør med såpe og vann. Fyll en bøtte med ca. 3,8 liter varmt vann, tilsett 1 ss (15 ml) såpevann og rør løsningen med rene hender eller et redskap, for eksempel en tresleiv, til såpen er jevnt fordelt og det dannes skum. gjennom.

2. Tørk av overflaten med en våt klut. Fjern overflødig løsning fra fillen og fyll bøtta. Skrubb den skitne gummien godt med en rengjøringsklut. Rensekluten din vil absorbere smuss før rengjøring. Fjern løsningen fordelt i bøtta og klem ut skummet, og unngå å bruke slipende rengjøringsmidler og rengjøringsverktøy, som kan deformere overflaten på gummien din.

3. Skyll den gjenværende løsningen på overflaten av gummigjenstander. Når problemet er løst, skyll av all såpe på gummien under vann. Den gjenværende løsningen kan brukes til andre formål eller helles i avløpet for rengjøring.

4. La silikongummielementene tørke i luften. Velg et tidspunkt når solen er ute for tørking. Sollys vil bryte ned gummien over tid. Unngå å bruke direkte varme for å tørke gummien, da dette også kan skade den. Fremskynder tørketiden og i noen tilfeller kan det virke som om gummien er ren og våt, men når den tørker kan klebrigheten forbli. Bruk såpevann for å rense bort gjenværende smuss og alkohol i de følgende trinnene.

5.  Bruk alkohol. Selv om alkohol er et effektivt tyktflytende rengjøringsmiddel for en rekke gummirensere, bør du bare av og til bruke dette rengjøringsmiddelet til å rense gummi. Bruk  rengjøringsklutene med alkohol ved å tørke dem på varme og fuktige områder til de er fjernet. Etter rengjøring av gummien kan alkohol føre til at den brytes ned raskere enn normalt.

 图片2.png